Продаж по дешевці "Луганськтепловозу" негативно вплине на ринок - аналітики

Понеділок, 26 березня 2007, 18:45

Низька ціна продажу пакету акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" стане негативним фактором, що буде задовольняти над ринком.

У цьому переконані аналітики АКБ "Укрсоцбанк", яких цитує прес-служба банку.

Фонд держмайна продав 76% акцій ВАТ "ХК "Лугансктепловоз" (LTPL) російському ЗАТ "Брянський машинобудівний завод", що входить до групи "Трансмашхолдінг", за 292,505 млн. грн., що всього на 0,17% вище початкової ціни продажу (292 млн. грн.).

Ціна однієї акції склала 1,76 грн., що відповідає коефіцієнту P/S 0,66, у той час як поточна ціна акції компанії на ПФТС становить 2,60 грн.

Реклама:

Раніше глава ФДМ заявляла про відмінність приватизації 2007 року в тім, що всі конкурси будуть проводитися тільки з використанням відкритості, за принципом аукціону. Також планувалося проводити продаж великого пакету акцій "Луганськтепловозу" "за участі журналістів і телекамер". Але цих обіцянок у ФДМ не виконали.

"Низький результат продажу LTPL глава ФДМ пояснила судовими позовами, які, однак, скасовані й стосувалися вони проведення аукціону, а не самого продаваного підприємства", - коментують ситуацію фахівці "Укрсоцбанку".

Позитивним моментом торгів на думку аналітиків стане збільшення обсягів виробництва на "Луганськтепловозі" завдяки замовленням з Росії.

Однак вони вважають, що 34%-ий дисконт, з яким був проданий контрольний пакет акцій щодо цін дрібних пакетів, буде "відбито" зростанням виробництва не раніше ніж через рік-півтора.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!