З 1 серпня страховка авто - обов'язкова

П'ятниця, 23 березня 2007, 15:45

Державтоінспекція має намір з 1 серпня 2007 року ввести повний контроль наявності в автовласників поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСАГО).

Як повідомили в Міністерстві внутрішніх справ, таке рішення було прийнято на спільній нараді заступника міністра МВС Віктора Суслова, начальника департаменту ДАІ МВС Олексія Калинського та президента Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) Володимира Романишина.

Як уточнили в МВС, МТСБУ вже підготувало і до квітня повинне погодити з ДАІ і затвердити в Держфінпослуг форму стікера, що свідчить про наявність поліса ОСАГО, що буде прикріплюватися до лобового скла автомобілів у верхньому правому куті.

Починаючи з липня поточного року, всім автовласникам при купівлі поліса ОСАГО буде видаватися такий стікер.

Реклама:

Крім того, у ході засідання було прийняте рішення про використання коштів Фонду попереджувальних заходів МТСБУ на встановлення камер фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху, що дозволить значно знизити кількість дорожньо-транспортних пригод (ДТП).

Крім того, будуть внесені зміни до законодавства, що узаконюють стягнення штрафів на основі даних автоматичної фіксації порушень.

Як повідомлялося, середня вартість поліса ОСАГО на 1 січня 2007 року склала 181,7 грн., пільгового поліса - 64,08 грн. За даними МТСБУ, у цілому за весь період чинності закону про ОСАГО (з 1 січня 2005 року) страхові компанії видали понад 4,737 млн. полісів, зібрали 860,781 млн. грн. страхових премій і виплатили 139,063 млн. грн. страхових відшкодувань, врегулювавши 26,595 тис. суперечок.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!