Норвежці б'ються за "Київстар" до останнього

Четвер, 22 березня 2007, 10:42

Рада директорів Telenor у середу вирішила тимчасово припинити консолідувати результати ЗАТ "Київстар GSM" у фінансовій звітності компанії, говориться в повідомленні Telenor.

Тепер 56,51%-ва частка в "Київстарі" буде враховуватися Telenor, як інвестиція, а не як підконтрольний актив.

"Хоча Telenor намагається виправити ситуацію, нинішні судові заборони не дозволяють компанії контролювати або впливати на "Київстар", - говориться в повідомленні норвезької компанії.

Telenor уже тривалий час конфліктує з російською "Альфа-груп", яка через ТОВ "Сторм" володіє 43,49% акцій "Київстару".

Реклама:

Протягом усього минулого року представники "Сторма" бойкотували засідання ради директорів "Київстару" та збори акціонерів компанії.

Як повідомлялося раніше, міський суд Красного Луча (Луганська область) 31 січня заборонив проводити аудиторську перевірку "Київстару" і обмежив права акціонерів отримувати інформацію про діяльність компанії.

Також українські суди заборонили акціонерам "Київстару" включати його показники у свою звітність.

Раніше Telenor також попереджав про те, що власники євробондів "Київстару" на $500 млн. зможуть захотіти погашення паперів, якщо до кінця квітня не буде проведений аудит звітності оператора.

Виключення зі звітності даних "Київстару" змусило Telenor знизити свій прогноз зростання доходу на 2007 рік до 0-5% з 15-20%, оголошених раніше.

Як повідомлялося раніше, дохід "Київстару" у 2006 році зріс на 50,7%, склавши 10,956 млрд. норвезьких крон (біля $1,78 млрд.). Сукупний виторг Telenor, з врахуванням показників українського оператора, торік збільшився на 37%, до 91,077 млрд. крон ($14,819 млрд.).

Після оголошення про припинення консолідації "Київстару" та перегляду прогнозів, котирування акцій Telenor на Нью-йоркській фондовій біржі впали на 6,37%.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!