Донецькі шахраї обдурили 8 київських банків

Четвер, 22 березня 2007, 11:56

Зловмисники наживалися на кредитах, що брали в супермаркетах електроніки. Користувалися вони при цьому підробленими документами.

Все угруповання шахраїв - не кияни. Приїхали до столиці більше півроку тому. Зловмисники використовували більше десятка фальшивих паспортів. Затримані пояснюють, що всі ці документи просто знайшли.

Оперативники Шевченківського РУ затримали групу з 6 чоловік. Усі приїхали з Донецької області. У Києві постійного проживання не мали. Вони знімали щодоби квартири в різних районах. Займалися тим, що шахрайським шляхом отримували кредити по підроблених документах, - говорить Юрій Барвицький, начальник Шевченківського РУ ГУ МВС України в Києві.

Затримані орендували офісні приміщення, по адресах яких створювали підприємства. Реєстрували їх також по фальшивих паспортах. Члени злочинного угруповання брали на фіктивних фірмах довідки про великі доходи. А далі просто брали кредити і купували офісну техніку.

Реклама:

Затримали правоохоронці і того, хто підробляв документи. Чоловік вклеював у паспорти фотокартки своїх спільників і виготовляв їм необхідні довідки.

У кожного з підозрюваних була своя роль. Чоловіки брали кредити на побутову техніку, а дві жінки продавали її на ринках. Просили за товар на третину менше, ніж у магазині.

Слідчі з'ясували, що від діяльності ділків постраждали 8 столичних банків.

Затриманих уже звинуватили в шахрайстві у великих розмірах.

Зважаючи на те, що раніше їх уже судили, а двоє дотепер - під слідством, юристи пророкують підозрюваним максимально жорстке покарання.

UABanker

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!