Нафтогаз розлютився і відключає боржників

Четвер, 22 березня 2007, 14:24
Нове керівництво "Нафтогазу України" на чолі з Євгеном Бакуліним розпочало масштабну компанію з наведенню ладу в сфері розрахунків за газ. Першою жертвою стали черкаські тепловики, які заборгували з початку року більше 11 млн. грн, і мають рівень розрахунків за газ менше за 50%.

Нафтогаз обіцяє, що обмеження газопоставок підприємствам ТКЕ торкнуться всієї країни. Сьогодні представники дочки “Нафтогазу” - "Газу України" виїхали для проведення обмежень у Вінницьку, Чернігівську, Миколаївську, Луганську, Дніпропетровську і низку інших областей. У Черкаській області компанія має намір відключити 16 котелень з 38, рівень розрахунків яких є найнижчим.

У Нафтогазі всю відповідальність за борги покладають на керівництво підприємств ТКЕ, оскільки населення переважно справно сплачує за комунальні послуги і газ. Так при 70% рівні розрахунків населення Черкаської області за комунальні послуги, підприємства ТКЕ сплатили тільки 49% спожитого газу.

У Черкаській області також зафіксований унікальний для сучасної України прецедент. Газорозподільне підприємство "Черкасигаз" досі має заборгованість перед "Газом України" за газ, що було поставлено промисловості, яка розраховується на 100%. Тому "Газ України" збирається ініціювати передачу місцевих газопроводів до державної компанії "Укргазмережі".

Обмеження поставок газу підприємствам ТКЕ здійснюється за рішенням вчорашньої наради під головуванням віце-прем'єра Андрія Клюева. За підсумками наради губернатори були попереджені про критичну ситуацію з розрахунками підприємств ТКЕ за спожитий з початку року газ. Загальний борг даної категорії споживачів перевищив 1,3 млрд. грн.

Реклама:

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!