"Білайн" просить у Костусєва захисту

Четвер, 22 березня 2007, 17:55

Оператор мобільного зв'язку ЗАТ "Українські радіосистеми" (торговельна марка Beeline направив голові Антимонопольного комітету Олексію Костусєву листа із проханням провести дослідження ринку мобільного зв'язку країни на предмет визначення домінуючого положення операторів.

"Ми стурбовані сформованою на сьогодні ситуацією на ринку мобільного зв'язку України. Ця стурбованість пов'язана з відсутністю механізму створення реальної економічної конкуренції, що, у свою чергу, негативно позначається на кінцевих користувачах", - говориться в документі.

Як зазначає "УРС", що стримуючим фактором у встановленні сумлінної конкуренції на ринку мобільного зв'язку є відсутність механізму, який би визначав наявність операторів, що займають домінуюче положення на ринку, що дозволяє їм диктувати умови у визначенні рівня розрахункових такс і проведення взаєморозрахунків за надані телекомунікаційні послуги доступу до мереж.

У "УРС" вважають, що такі дії з боку домінуючих операторів змушують компанію встановлювати для власних абонентів завищені і непривабливі тарифи при дзвінки на мережі цих операторів, а також стимулюють абонентів до одночасного використання SIM-карт декількох операторів, що спотворює реальну кількість користувачів стільникового зв'язку.

Реклама:

Відповідно до розрахунків "УРС", сумарна абонентська база ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (УМЗ) і ЗАТ "Київстар GSM", складає близько 85% від загальної абонентської бази всіх операторів - учасників мобільного ринку України.

Сумарний трафік (вхідний і вихідний) у їхніх мережах складає понад 90% від загального обсягу телефонного трафіку всіх операторів мобільного зв'язку України.

Користуючись домінуючим положенням на ринку мобільного зв'язку, ці оператори утримують високі й економічно необґрунтовані розрахункові такси за доступ до своїх мереж, зазначається в листі.

"У підсумку, завищені ставки доступу на мережі домінуючих операторів створюють важкий економічний бар'єр для операторів, що розвиваються, і перешкоджають створенню реальної ринкової конкуренції", - зазначається в документі.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!