Залізничники Рудьковського позичили $300 млн.

Середа, 21 березня 2007, 14:46 -

"Укрзалізниця" домовилася з англійським банком Barclayascapitalbank про отримання кредиту у розмірі 300 млн. дол.

Про це повідомив заступник генерального директора "Укрзалізниці" Анатолій Чубинський, який представляв "Укрзалізницю" на Українському інвестиційному самміті, що проходив з 12 по 14 березня у Лондоні, передає прес-служба "Укрзалізниці".

За словами Чубинського, "Укрзалізниці" вдалося домовитися про отримання кредиту без державних гарантій, без застави, без страхування та без рейтингу на надзвичайно вигідних умовах: LIBOR + 2,83% (з комісійними) терміном на три роки, із пільговим періодом 24 місяці.

Повернення коштів відбудеться чотирма рівними частинами через два роки.

"Завдяки цим інвестиціям та вигідним умовам кредитування "Укрзалізниця" зможе вивільнити власні оборотні кошти та розрахуватися з іншими, більш дорогими кредитами, отриманими у попередні роки," – зазначив Чубинський.

Реклама:

Щодо співпраці з іншими банками, то Чубинський повідомив, що на даний час Укрзалізниця проводить переговори з "Райффайзенбанком", який готовий надати кредит у розмірі 500 млн. грн., терміном на чотири роки. Ці кошти "Укрзалізниця" планує направити на оновлення рухомого складу.

Чубинський зазначив, що у західних банкірів значно зросла зацікавленість до "Укрзалізниці". Також, на його думку, "Укрзалізницю" зробить більш привабливою для інвестицій та вигідних кредитів проведення аудиторської оцінки фінансової діяльності "Укрзалізниці" за 2007 рік однією з найвідоміших аудиторських компаній світу, яку заплановано провести найближчим часом.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: