Італійці таки не куплять "Укрсоцбанк"?

Вівторок, 20 березня 2007, 10:59

Угода щодо купівлі "Укрсоцбанку" італійським Banca Intesa за $1,3 млрд., анонсована ще в лютому минулого року, перебуває під загрозою зриву, пише британська газета Financial Times.

НБУ видав санкцію на угоду більше року тому, однак потім Banca Intesa домовився про злиття з банком SanPaolo IMI, і для купівлі "Укрсоцбанку" потрібен був новий дозвіл.

Термін розгляду клопотання об'єднаного банку - 23 березня, однак джерела FT припускають, що НБУ може запросити додаткову інформацію.

Тим часом, за умовами підписаної минулого лютого угоди, якщо угоду не вдасться завершити до кінця березня, сторони одержать право її розірвати.

Реклама:

Джерела, знайомі із ситуацією, сказали газеті, що шанс на мирне вирішення питання залишається, однак не виключено, що Intesa SanPaolo може звернутися до суду.

У свою чергу, в управляючій компанії Віктора Пінчука "Інтерпайп" сказали, що якщо Intesa не одержить дозвіл НБУ до 31 березня, українська сторона може розглянути можливість переносу крайнього терміну закриття угоди.

Згідно даних Нацбанку, на 1 січня 2007 року за розмірами загальних активів "Укрсоцбанк" займав 6-е місце серед 169 банків, що діяли в країні.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!