"Укртранснафта" хоче затвердити в НКРЕ нові нафтові тарифи

П'ятниця, 2 березня 2007, 11:46

ВАТ "Укртранснафта" подала до Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) документи для затвердження нових тарифів транспортування нафти магістральними нафтопроводами на нафтопереробні заводи.

Про це повідомила прес-служба "Укртранснафти" у прес-релізі, текстом якого володіє "Економічна Правда".

Затвердження нових тарифів, які не переглядалися протягом чотирьох років, обумовлюється об’єктивними факторами розвитку вітчизняного паливно-енергетичного ринку та не вплине на приріст вартості світлих нафтопродуктів, а також забезпечить необхідний рівень рентабельності ВАТ "Укртранснафта".

Серед факторів, які на думку "Укртранснафти" зумовлюють необхідність перегляду тарифів у прес-релізі виділяються:

Реклама:

- скорочення на 50% споживання російської нафти вітчизняними НПЗ (зупинка на ремонт Одеського та Херсонського НПЗ та зменшення переробки на Дрогобицькому та Надвірнянському НПЗ) 23,5 млн. тонн у 2003 році та 11,7 млн. тонн у 2006 році;

- збільшення розміру рентної плати за транспортування нафти магістральними нафтопроводами на 30%;

- включення до складу валових витрат сум податку на додану вартість, що не підлягають відшкодуванню внаслідок внесення змін до Закону України „Про податок на додану вартість” з 31 березня 2005 року;

- щорічний ріст інфляції та зростання цін на енергоносії та матеріали, зокрема на газ, електроенергію, паливо-мастильні матеріали, металопродукцію.

Підвищення розміру тарифів на послуги з транспортування нафти магістральними нафтопроводами розглядалося за дорученням Кабінету Міністрів на узгоджувальній нараді за участю представників Мінфіну, Мінекономіки, Мінпаливенерго, НКРЕ, НАК "Нафтогаз" та ВАТ "Укртранснафта". В результаті нарад було зроблено висновок, що збільшення тарифів навіть до 25% не вплине на підвищення вартості нафтопродуктів та забезпечить необхідний рівень рентабельності ВАТ "Укртранснафта".

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!