Пинзеник вкотре поглумився над бюджетом януковичів

П'ятниця, 16 березня 2007, 16:28

В урядових змінах до Бюджету-2007 дефіцит збільшується в 5 разів у порівнянні з бюджетом минулого року – з 3,8 млрд. грн. до 18,7 млрд. грн.

На це після прийняття змін акцентував увагу екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник.

Як повідомили в прес-службі ПРП, Пинзеник зазначив, що за останні три роки "вперше перевищено межу дефіциту в 3% до ВВП, і до того ж – без якої-небудь необхідності в цьому".

Він уточнив, що "виправдання уряду про те, що залишок коштів бюджету, котрі використовують на покриття збільшених витрат, не є дефіцитом, не витримують ніякої критики з точки зору теорії та практики бюджетного творення".

Реклама:

"Це світове ексклюзивне "відкриття" діючого уряду", – додав політик.

Лідер ПРП нагадав укладачам урядових змін до бюджету, що "дефіцит – це різниця між витратами та доходами бюджету".

"У затверджених учора змінах витрати бюджету складають 169,4 млрд. грн., доходи – 152,5 млрд. грн. Таким чином, дефіцит Держбюджету (з урахуванням надання і повернення кредитів) – 18,7 млрд. грн., що складає 3,1% ВВП", – уточнив він.

Разом з тим Пинзеник підкреслив, що ресурс для підняття зарплат та пенсій існує без нарощування до небезпечної межі дефіциту бюджету.

"Уряд підштовхує країну до боргового майбутнього", – підкреслив екс-міністр фінансів.

Він назвав таку політику уряду "непрофесійною і такою, що наносить шкоду національним інтересам держави".

Нагадаємо, у четвер Верховна Рада прийняла урядовий закон про внесення змін до Бюджету-2007.

Відповідно до закону, у 2007 році усі виплати буде підвищено в 3,3 рази. Зокрема, уряд планує зробити мінімальну пенсію за віком більше, ніж розмір прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність. При цьому приріст мінімальної пенсії за віком у 2007 році складе 13%, а приріст середньої пенсії буде ще вищим і за підсумками року складе 17%.

Для фінансового забезпечення таких заходів Пенсійному фонду буде виділено з Держбюджету додатково понад 2,5 млрд. грн. Місцевим бюджетам пропонується додатково виділити 2 млрд. 779 млн. грн. на оплату праці пільговикам бюджетних установ у зв'язку з підвищенням розміру мінімальної зарплати.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!