Депутатів-опозиціонерів позбавлять зарплати за прогули

Середа, 14 березня 2007, 10:56

За час відсутності на пленарних засіданнях Верховної Ради представники фракції "Наша Україна" та Блоку Юліи Тимошенко, що прийняли рішення не брати участі в роботі сесії, не будуть отримувати заробітну плату.

Про це сказав перший заступник глави регламентного комітету Верховної Ради Сергій Сас (фракція БЮТ), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо вони (депутати-опозиціонери) не будуть відвідувати пленарні засідання, зарплата нараховуватися не буде", - сказав Сас.

При цьому він зазначив, що інші санкції до депутатів, з огляду на їхній особливий статус, передбачити складно. За словами Саса, до депутатів не можна застосовувати міри, передбачені трудовим законодавством, зокрема, такі, як оголошення доган, стягнення.

Реклама:

Інформацію про те, що представникам опозиції на час їхньої відсутності на пленарних засіданнях Верховної Ради не буде нараховуватися зарплата, підтвердив і заступник регламентного комітету Василь Кисельов (фракція Партії регіонів).

При цьому він висловив упевненість, що депутати від БЮТ та "Нашої України" будуть брати участь у роботі парламентських комітетів і за цей час отримають зарплату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!