"Укргаз-енерго" хоче купити свердловини в Росії і створити мережу АЗС в Україні

Середа, 14 березня 2007, 14:10

ЗАТ "Укргаз-енерго" має намір придбати активи по видобутку нафти й газу за кордоном, а також створити власну мережу для роздрібної реалізації нафтопродуктів.

Про це повідомив голова правління ЗАТ Ігор Воронін на зустрічі із представниками закордонних банків, яка відбулася в Лондоні у вівторок у рамках Українського інвестиційного саміту.

"Протягом минулого року наша компанія реалізовувала пілотний проект поставки й переробки нафти на Кременчуцькому нафтопереробному заводі. В цілому позитивний досвід роботи в цій галузі довів, що компанії необхідно прагнути до побудови вертикально інтегрованої системи, основою якого повинна стати власна ресурсна база й оптово-роздрібна мережа реалізації нафтопродуктів", - сказав Воронін, якого в середу цитує прес-служба "Укргаз-енерго".

Компанія, за його словами, вивчає можливість придбання нафтогазових родовищ на території Росії й інших країн-експортерів вуглеводнів.

Реклама:

"Укргаз-енерго" для розвитку нових напрямків діяльності планує використовувати власні й позикові кошти, відзначив Воронін.

Компанія в 2006 році імпортувала в Україну близько 34 млрд. куб. м природного газу, поставила.

Чистий прибуток "Укргаз-енерго" за 2006 рік за українськими стандартами бухгалтерського обліку склав 757,874 млн. грн, чистий дохід - 16 млрд. 277,376 млн. грн., прибуток до оподатковування - 1 млрд. 14,598 млн. грн.

"Нафтогазу України" і газотрейдеру RosUkrEnergo AG (Швейцарія) належить по 50% акцій суспільства.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!