Польща вважає заборону на постачання її м'яса в РФ політичною проблемою

Середа, 14 березня 2007, 17:50

Росія має намір направити в інші країни ЄС групи інспекторів санітарного контролю, аналогічні тим, які працювали в Польщі, повідомив заступник голови польського уряду Анджей Леппер.

"Здається, тепер ясно, що це політична проблема, - заявив у середу Леппер, який також курирує сільськогосподарське відомство Польщі. - Росія не тільки не хоче відкривати ринок для польських товарів, але має намір направити інспекторів санітарного контролю в Німеччину, Данію, Нідерланди та Францію".

Коментарі Леппера пролунали незабаром після закінчення переговорів між російськими і європейськими експертами з питання про поновлення постачань польського м'яса в Росію.

Офіційний представник Європейської Комісії Філіп Тод раніше підтвердив журналістам у Брюсселі, що сторони ні про що не домовилися.

Реклама:

Через три місяці спроб урегулювати суперечку, що блокує початок переговорів про базову стратегічну угоду про партнерство ЄС-Росія, сторони поки далекі від рішення проблеми, вважають у Європейській Комісії.

"Ми дуже розчаровані відсутністю прогресу в цьому раунді переговорів, але ми й не очікували прориву", - відзначив Тод. За його словами, нова зустріч на рівні експертів намічена "на найближчі тижні".

Тод повідомив, що російська сторона вручила європейцям список "пробілів", виявлених російськими санітарними інспекторами в ході перевірок у Польщі в лютому.

"Ми вивчимо ці зауваження пункт за пунктом, - наголосив представник Європейської Комісії. - Але наша попередня реакція така, що жоден з недоліків не є систематичним і не виправдує збереження ембарго".

Заборона на ввезення в Росію польського м'яса була введена в листопаді 2005 року внаслідок порушень польською стороною ветеринарних і санітарних норм.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!