Ющенко запропонував рахувати прожитковий мінімум по-людськи

Вівторок, 13 березня 2007, 13:19

Внесений президентом проект закону про внесення змін до статті 5 закону "Про прожитковий мінімум" зареєстрований у Верховній Раді 12 березня.

Відповідно до законопроекту, запропоновані зміни дозволять забезпечити інформаційну прозорість поточного моніторингу фактичного розміру прожиткового мінімуму на одну особа, а також окремо для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення.

Це дозволить, у разі потреби, оперативно переглядати і затверджувати нові розміри прожиткового мінімуму протягом року, говориться в пояснювальній записці.

На даний час стаття 5 закону про прожитковий мінімум звучить таким чином: "Для спостереження за динамікою рівня життя на основі статистичних даних про рівень споживчих цін спеціально уповноважений центральний виконавчий орган виконавчої влади в сфері праці та соціальної політики розраховує щомісяця фактичний розмір прожиткового мінімуму на одна особу, а також окремо для тих, хто відноситься до основним соціальних і демографічним груп населення".

Реклама:

Президент пропонує доповнити цю статтю двома пунктами. Один з них говорить, що розрахунки щомісячного фактичного розміру прожиткового мінімуму оприлюднюються спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в сфері праці та соціальної політики на його офіційному інтернет-сайті.

Відповідно до законопроекту, дані про фактичний розмір прожиткового мінімуму, разом з відповідними розрахунками щомісяця надаються президентові, Верховній Раді, сторонам соціального діалогу на національному рівні - всеукраїнським об'єднанням професійних спілок, всеукраїнським об'єднанням організацій роботодавців та Кабінету міністрів.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!