"ТЕКТ" вважає, що "Закрита Зона" робить "заказуху"?

Вівторок, 13 березня 2007, 17:03

Голова Групи компаній "ТЕКТ" Вадим Гриб звернувся до журналістів "5 каналу" з відкритим листом, де закликає їх нести людям правду і не ганьбити репутацію "Каналу чесних новин" замовними сюжетами.

Зокрема Гриб стверджує, що 6 березня на "5 каналі" вийшов сфабрикований сюжет про ситуацію навколо рейдерського захоплення універмагу "УТП Кіровоград".

"До нас звернулися журналісти "Закритої Зони" за коментарями і сказали, що хочуть надати телеглядачам можливість самим оцінити дії конфліктуючих сторін.

Після завершення розслідування і проведення зйомок ми не знали, чи вийде в ефір знята інформація, чи ні. Це залежить від редактора, з яким я навіть не знайомий.

Реклама:

Але пізніше нам стало відомо, що на журналіста, який проводив розслідування, чиниться тиск. Як і в якій формі воно виявлялося, думаю, Вам краще з'ясувати самостійно", - пише Гриб.

За словами Гриба, 6 березня на "5 каналі" вийшов сюжет про ситуації навколо "УТП Кіровоград", у якому використовувалися матеріали зняті "ЗЗ", однак репортаж вийшов не в рамках цієї програми, а окремим форматом.

"Матеріал було сфабриковано з різних шматків знятого матеріалу, як було вигідно особам, що організували захоплення "УТП Кіровоград" – пише Гриб. - Хто стоїть за цими людьми? Про це багато і довго писала преса. У публікаціях йшлося, в першу чергу, про панів Третьякова, Зейналова і їхнього адвоката Андрія Мягкого".

На думку Гриба, результати журналістського розслідування виявилися неприйнятними для керівництва продюсерського центру "Закрита Зона", саме тому в ефір не вийшов сюжет, підготовлений за його справжніми результатами.

"ЕП" звернулася за коментарем до керівника проекту "Закрита Зона" Володимира Ар’єва. За його словами, якщо на журналіста і чинився тиск, то лише з тієї сторони, яку підтримує Вадим Гриб.

"Після виходу програми були цілком мерзенні СМСки на адресу журналіста, що працював над програмою, - говорить Ар’єв. – Я розповів йому, якою є ситуація, і він зрозумів, що його намагалися розіграти ".

"Сторона, яку підтримує Гриб, усіма силами намагалася зробити так, щоб журналіст став на її позицію, - говорить Ар’єв. – Але мені вдалося дістати матеріали, які підтверджують, що ці люди пропонували співробітникам міліції гроші в обмін на те, щоб ті прокоментували ситуацію в "потрібному" світлі".

За словами Ар’єва, спочатку сюжет щодо "УТП Кіровоград" робився для програми "Закрита Зона", однак після описаних подій керівництво програми вирішило, що ця історія занадто "брудна" для цього проекту.

Але, як говорить Ар’єв, оскільки на створення сюжету були витрачені кошти, керівництво "ЗЗ" "віддало зняті матеріали" якійсь компанії, що побажала розмістити його в ефірі "5 каналу".

"Єдиною умовою було те, щоб матеріал не було перекручено, і в ньому були точки зору всіх сторін конфлікту, - говорить Ар’єв. – Я бачив цей сюжет, зазначені умови там виконані. Назвати компанію, що розмістила даний сюжет на "5 каналі", я не можу без її згоди".

Після публікації цього матеріалу до "ЕП" звернувся Вадим Гриб, який побажав прокоментувати слова Володимира Ар’єва.

"Мені достеменно відомо, що програму заборонили після зустрічі журналістів з Зейналовим, а представники УТО готові були віддячитися заляканим кіровоградським міліціянтам, аби ті розповіли правду, а не навпаки", – сказав Гриб.

"Нажаль, цей факт і смішні доводи Ар’єва доводять, що "ЗЗ" виконує замовлені проекти, - вважає Гриб. - Жодного з доказів, про які говорить пан Ар’єв, ніхто не бачив, і до того ж він продав моє інтерв'ю третій стороні, не сповістивши мене про це. То про що тоді говорить професійний журналіст?"

До того ж Вадим Гриб заявив, що готовий публічно зустрітися з Володимиром Ар’євим, для пояснень та представлення доказів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!