Азаров боїться, що план приватизації-2007 може провалитися

Вівторок, 13 березня 2007, 17:22

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров відзначає наявність ризику невиконання плану надходжень до державного бюджету від приватизації в 2007 році й, у зв'язку із цим, має намір утримувати достатній обсяг коштів уряду на рахунках у Державному казначействі.

"Є ризики (з надходженням коштів від приватизації - ЕП) і поки вони є - ці ризики - я не допущу, щоб залишок коштів у казначействі знизився до небезпечного рівня, коли ми не зможемо платити вчасно пенсії й зарплати", - сказав Азаров на брифінгу у вівторок.

За його словами, залишок коштів уряду на рахунках у Держказначействі зберігається навіть із урахуванням істотних виплат по зовнішнім зобов'язанням.

"1,6 млрд. грн 13 березня перерахували однією платіжкою по розрахунках по зовнішніх наших боргах", - сказав Азаров.

Реклама:

При цьому він відзначив, що мова йде про розрахунки по запозиченнях, здійсненим в 2000 році.

Як повідомлялося, держбюджет-2007 передбачає надходження від приватизації в розмірі 10,5 млрд. грн у порівнянні з 0,55 млрд. грн, отриманими від приватизації в 2006 році.

Надходження в держбюджет України від приватизації державного майна (без врахування регіонів) станом на 1 лютого 2007 року склали 91,654 млн. грн, з них 16,847 млн. грн - залишкові розрахунки за 2006 рік.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!