Ющенко знайшов 4,5 млрд. грн., які загубив Янукович

Вівторок, 13 березня 2007, 18:12

Президент Віктор Ющенко подав до Верховної Ради свій варіант змін до закону "Про Державний бюджет України на 2007 рік".

Про це повідомив керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату президента Олександр Шлапак у вівторок журналістам.

За його словами, перед цим президент надіслав листа до уряду та бюджетному комітету Верховної Ради з пропозицією підготувати узгоджений проект змін до Держбюджету-2007 у зв`язку з підвищенням мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

Але, за словами представника Секретаріату президента, не вдалося досягти домовленостей з цього питання. "Основна відмінність двох законопроектів полягає в тому, що ми пропонуємо не вдаватися до збільшення дефіциту бюджету, уряд на цьому наполягає", - сказав Шлапак.

Реклама:

За його словами, в президентському законопроекті залишено всі додаткові витрати, які передбачені в законопроекті уряду, а також використано пропозиції уряду з відповідного збільшення доходної частини бюджету за рахунок податків.

"У своєму варіанті законопроекту ми показали, яким методом можна було б використати невраховані урядом джерела надходжень для того, щоб мали змогу збалансувати бюджет без збільшення його дефіциту", - сказав Шлапак.

Зокрема, президент у своєму проекті вказує на невраховані урядом джерела надходжень, такі як: додаткові надходження від податку на доходи фізичних осіб у зв`язку із збільшенням мінімальної заробітної плати і фонду оплати праці - 1,275 млрд. грн., зниженням витрат на житлові субсидії - 392 млн. грн.

Окрім цього, президент не бачить необхідності у збільшенні витрат на виплату Пенсійним фондом на 2,533 млрд. грн., як це пропонує уряд, а навпаки, вказує на те, що виникнуть додаткові надходження до Пенсійного фонду на рівні 3,08 млрд. грн. у зв`язку із збільшенням фонду оплати праці.

Також в президентському законопроекті не включене збільшення на 230 млн. грн. субвенцій на розвиток інфраструктури регіонів.

Як повідомлялося, 7 березня 2007 року Кабінет міністрів вніс законопроект про внесення змін до Бюджету-2007. У документі, зокрема, пропонується збільшити граничний розмір дефіциту Держбюджету з 15,7 млрд. грн. до 18,7 млрд. грн.

Довідка.

Президент та Кабмін пропонують збільшити мінімальну зарплату з 1 квітня до 420 грн. (з 1 січня 2007 року вона встановлена на рівні 400 грн.), з 1 червня - до 440 грн. і з 1 жовтня - до 460 грн.

Мінімальну пенсію за віком з 1 квітня пропонується встановити на рівні 410 грн., з 1 жовтня - 415 грн.

Окрім цього, прожитковий мінімум з 1 квітня - 525 грн. (з 1 січня 2007 року він встановлений на рівні 492 грн.), з 1 жовтня - 532 грн.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!