Google "розбудив" Microsoft

Четвер, 1 березня 2007, 12:55

Успіхи Google на ринку онлайнової реклами "розбудили Microsoft", - сказав Рэй Оззі (Ray Ozzie), технічний директор софтверного гіганту.

Але Microsoft не збирається копіювати успіх Google, а планує обійти його за рахунок подання комбінації програм для настільних комп'ютерів і софтверних сервісів.

Оззі, представлений Біллом Гейтсом (Bill Gates) у червні в якості свого наступника, виступив на конференції Goldman Sachs у Лас-Вегасі.

"У галузі проходить море змін", - сказав він у ході сесії відповідей на питання.

Реклама:

Він вважає, що прийшов час для нової ери програмного забезпечення, яке буде відрізнятися від нинішнього так само, як воно в 1980-х відрізнялося від додатків, установлених на центральних серверах-мейнфреймах.

Microsoft ще має представити підходящий пакет програм. Оззі сказав, що це відбудеться незабаром. Модель тільки настільного або тільки віддаленого додатку незручна для користувача: в останньому випадку він повинен буде постійно перебувати в онлайні, щоб відредагувати текст. Microsoft запропонує щось середнє: не "софтверний сервіс", а "софтвер плюс сервіс".

Поширення таких комбінованих продуктів безкоштовно з вбудованими функціями показу реклами допоможе ширше поширити Microsoft Office, сказав Оззі.

CNews.ru

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!