У Януковича наказали банкам і заводам не ображати селян

Четвер, 1 березня 2007, 13:38

Кабмін може відмовитися від співробітництва з тими хімпідприємствами і банками, що порушують умови роботи із сільгоспвиробниками.

Про це журналістам на брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр Віктор Слаута.

Слаута підкреслив, що після підписання меморандуму з хімічними заводами, у яких була зафіксована ціна на 7 видів мінеральних добрив, на деяких заводах зросла ціна карбаміду.

При цьому заводи одержують компенсацію з бюджету.

Реклама:

"Ми вже попередньо з ними поговорили, якщо це ще буде намічатися, аграрний блок і Міністерство аграрної політики внесе до уряду пропозицію закрити цю програму, і ці кошти направити конкретному виробнику на гектар посівів", - сказав віце-прем'єр.

Така ж проблема, за словами Слаути, може виникнути і з банками, з якими була досягнута домовленість про трьохрічні кредити сільгоспвиробникам під 17% річних і кредити на один рік під 18%.

"Якщо зверху банки почнуть страхові, компенсаційні, представницькі та інше, та інше накручувати, і з 18% вийде 22% або 24%, це банк теж з'їдає от ту бюджетну підтримку - компенсацію, що направляється виробникові", - підкреслив віце-прем'єр.

Слаута відзначив, що в таких випадках будуть або закриватися програми, або банки будуть виключатися з цієї програми.

"І будемо дивитися, куди використовувати ці кошти, а вони чималенькі. Цього року 660 млн. грн. Це на 320 млн. більше минулого року", - сказав він.

Також віце-прем'єр підкреслив, що особливістю порядків фінансування
сільгоспвиробників цього року є збільшення частки засобів, що направляються прямо сільгоспвиробникам. Цього року це 3 млрд. 800 млн. грн. проти 2 млрд. 600 млн. грн. торік.

Слаута зазначив, що в такий спосіб уряд намагається відійти від системи посередників.

"Направимо ці кошти конкретно конкретному виробникові", - сказав він.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!