Азаров обіцяє "конкретні" та "реальні" кредитні портфелі

П'ятниця, 9 лютого 2007, 15:26

Перший віце-прем’єр-міністр України Микола Азаров на брифінгу заявив, що підвищення рейтингів України в міжнародних агентствах принесе їй "конкретні" та "реальні" кредитні портфелі в міжнародних банках.

"Ось критики уряду заявляють, що знов прийшла там влада "злочинна", все вона робить неправильно…, - сказав Азаров. – Тільки економічні показники ростуть, а міжнародні рейтингові агентства підвищують оцінки рейтингу України. Вони, мабуть, гірше розуміють в економічній політиці, ніж наші доморослі критики?".

Азаров зазначив, що в жовтні-листопаді 2006 р. Міжнародні агентства FITCH та MODIS підвищили рейтинг України із "стабільного" до "позитивного", 16 січня 2007 р. японське агентство Rating and Investment Infomation "змінило прогноз рейтингу України на "стабільний".

"Нарешті з самого дна, з 7-їгрупи, в проміжну 5-ту групу по кредитним ризикам нас підняла Організація економічного співробітництва і розвитку", - зазначив Азаров.

Реклама:

Все це, на його думку, відкриває перед Україною дуже хороші перспективи. По-перше – отримання високого інвестиційного рейтингу. А по-друге, перспективу виходу на міжнародні ринки інвестицій та залучення капіталу.

Тому, за словами Азарова, уряд зараз веде великі програми співробітництва із Світовим банком та ЄБРР. Також з 2007 року розпочато співробітництв з Європейським інвестиційним банком, кредитний портфель якого буде відкрито у 2008 році.

"Таким чином перед Україною відкриваються широкі можливості для залучення інвестицій, - підбив підсумок Азаров. – Реальні! Не балачки там не відомо про що, а цілком реальні та конкретні кредитні портфелі цих серйозних фінансових міжнародних інституцій".

Також Азаров повідомив, що уряд рзраховує отримувати щороку близько 4 млрд. грн. зпозичень від зазначених міжнародних установ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!