Мер Києва: Менші тарифи вдарять по бідним сильніше, ніж тарифи Черновецького

П'ятниця, 9 лютого 2007, 17:55

Мер Києва Леонід Черновецький критикує встановлені Київською міською радою єдині тарифи на житлово-комунальні послуги для забезпечених і малозабезпечених киян.

Про цьому Черновецький сказав журналістам, передає Обком.

"У моєму розпорядженні (про підвищення тарифів в 3,4 рази) була закладена концепція, що багаті платять за бідних... У результаті вчорашнього рішення все нівельовано - тепер ми будемо платити все однаково", - сказав Черновецький.

Він заявив, що рішення Київрада про підвищення тарифів в 1,8-2 рази замість 3,4 рази відіб'ється на 0,5 млн. киян, які платили за житкомпослуги по тарифах, що відповідає стану їхнього житла.

Реклама:

"Люди, які виведені були з-під тарифного удару й платили в 1,49 (коефіцієнт підвищення) усього більше, у результаті вчорашнього голосування будуть платити по 1,9", - відзначив мер.

Разом з тим, він підкреслив, що голосував за зниження тарифів разом з іншими депутатами з метою забезпечити громадський спокій.

Також він заявив, що різниця між встановленими тарифами й собівартістю житлово-комунальних послуг становить 1,1 млрд. гривень і завірив, що міський бюджет витримає цей удар.

При цьому Черновецький підкреслив, що ці кошти місто могло використати на будівництво нових шкіл, дитсадків, лікарень і на інші соціальні потреби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!