Білорусія різко збільшила тарифи на транзит російської нафти

Вівторок, 6 лютого 2007, 16:37

Керівництво Білорусії ухвалило рішення щодо різкому збільшенні тарифів на транзит нафти по магістральних трубопроводах республіки.

Про це 6 лютого пише "Россійская ґазєта".

В результаті збори складуть від 1,29 до 3,5 долара за тонну сировини на 100 кілометрів.

Це на 30% більше порівняно зі встановленими в 1995 році розмірами тарифів. Тоді вони становили 0,41 до 0,6 долара за тонну.

Реклама:

Збільшити збори концерн "Бєлнафтохім" пропонував ще у 2005 році, мотивуючи своє рішення зростаючими витратами на перекачування сировини по системі.

Тим часом, уряд країни до останнього моменту не прибігав до подібним заходів, чекаючи переходу на нові умови поставок нафти з Росії.

У російської "Транснєфті" офіційного повідомлення про підвищення тарифів не одержували.

У той же час, як тільки це відбудеться, організація перескладе договори з нафтовими компаніями. Керівництво "Транснєфті" сподівається, що нові правила не призведуть до подорожчання російської сировини для європейських споживачів.

Раніше президент компанії "Транснєфть" Сємьон Вайншток оголосив про своє остаточне рішення розвивати Балтійську систему нафтопроводів.

Як відзначають експерти, подібна ініціатива може позбавити Мінськ можливості впливати на умови поставки російських енергоресурсів, значна частина яких потрапляє на Захід через територію республіки Білорусь.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!