Україна хоче почати переговори про зону вільної торгівлі з ЄС

Вівторок, 6 лютого 2007, 20:34

Україна, яка ставить за мету в найближчі місяці стати членом СОТ, планує в 2007 році почати переговори з Євросоюзом про зону вільної торгівлі.

Про це повідомляє застголови секретаріату президента Олександр Чалий.

Політичний супротивник президента Віктора Ющенко, прем'єр-міністр Віктор Янукович у вівторок також підтримав курс опонента на євроінтеграцію, хоча раніше говорив, що країна ще не зробила остаточного вибору.

За словами Чалого, який виступає зовнішньополітичним радником Ющенко, домовленості про початок у березні переговорів з ЄС про розробку нової розширеної угоди про співробітництво досягнуті у вівторок на зустрічі президента з учасниками чергового засідання "Україн-Трійка ЄС" на рівні міністрів.

Реклама:

"Ми очікуємо, що при нормальному переговірному процесі й притому, що ми закінчимо вступ до СОТ в середині року, ми могли б завершити переговірний процес (з Євросоюзом) на початок наступного року", - сказав заступник глави секретаріату президента.

"Ключовим елементом нової угоди є зона вільної торгівлі, а початок повномасштабного переговірного процесу залежить від вступу до СОТ".

"Дело"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!