Маловідома фірма "Імекс" скупила всю меблеву деревину

Понеділок, 5 лютого 2007, 16:07

Маловідома київська фірма "Імекс" скупила в державних лісгоспів весь обсяг деревини спеціальних сортів, яка використовується для виробництва струганої шпони - матеріалу, необхідного для виробництва меблів.

Про це повідомляють "Экономические известия" з посиланням на виробників струганої шпони, передає proUA.

Виробники стверджують, що не можуть придбати сировину в лісгоспів, оскільки ті одержали вказівку "зверху" продавати його винятково фірмі "Імекс".

"Директори (лісгоспів) говорять, що із задоволенням би нам продавали, але "зверху" їм наказали відправляти чи продавати продукцію тільки на фірму "Імекс", - цитує видання слова комерційного директора компанії "Укршпон" Івана Бабія.

Нестача сировини може призвести до зупинки підприємств з виробництва струганої шпони.

Реклама:

До виробників, більшість із яких поставляють свою продукцію на експорт, можуть бути застосовані штрафні санкції з боку їхніх іноземних партнерів.

У Держкомлісхозі заперечують факт негласної вказівки лісгоспам продавати деревину "Імексу".

Голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв у коментарі газеті допустив, що АМКУ, ймовірно, почне розслідування з приводу скупки деревини "Імексом".

Кабінет Міністрів планує найближчим часом впровадити механізм продажу необробленої деревини переробникам винятково через аукціони.

Попередньо його планувалося впровадити в грудні 2006 р., але після протестів переробників було дозволено до березня в 2007 р. закуповувати деревину безпосередньо в лісгоспів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!