"Новорічні" масові перевірки підприємтв від Цушка - міліцейське свавілля

Понеділок, 5 лютого 2007, 18:00

Комплексне профілактичне "відпрацювання України", під час якої міліція провела перевірки на "сотнях тисяч" українських підприємств, являла собою протизаконну акцію.

Про це пише газета "Бізнес", передає proUA.

Автор статті, приводячи приклади із законодавства, стверджує, що під час згаданого відпрацювання МВС проігнорувало, що Законом "Про міліцію" не передбачені профілактичні перевірки в принципі.

Законодавчо також не встановлений порядок будь-яких інших перевірок міліціонерами.

"Не виключено, звичайно, що усі ще оніміють, коли "оновлений" Кабмін оприлюднить порядок проведення перевірок. На даний момент його немає", - підкреслюється в статті.

Реклама:

У ній також відзначається, що МВС перевищило межі своєї компетенції, оскільки під час перевірок міліціонери, наприклад, перевіряли якість продукції, що належить до компетенції Держспоживстандарту.

Газета робить висновок, що в Україні "замовні" перевірки "оновлених" правоохоронних органів є реальною загрозою".

Видання закликало підприємців виробити з юристами лінію поведінки на випадок повторення МВС практики таких незаконних перевірок.

Нагадаємо, що т.зв. Всеукраїнська комплексна оперативно-профілактична операція була санкціонована міністром внутрішніх справ Василем Цушком й проводилася з 15 грудня 2006 по 15 січня 2007 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!