Росія покарає Україну, якщо вона буде несумлінно перевозити її нафту

Понеділок, 5 лютого 2007, 19:20

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров не виключає в майбутньому можливого введення санкцій щодо несумлінних країн - транзитерів російських енергоресурсів.

Про це йдеться в заяві Лаврова за підсумками зустрічі з зовнішньополітичною "трійкою" ЄС у понеділок у Москві, розміщеному на офіційному сайті російського МЗС.

"Під час переговорів, коли обговорювали цю тему, відзначили, що деякі з транзитних країн, які створили проблему в доставці енергоресурсів з Росії в Європу, є членами Договору до енергохартії. Тому учасники цього договору, звичайно, можуть застосувати закладені в ньому методи для того, щоб дисциплінувати відповідні транзитні країни", - сказав Лавров.

Водночас він відзначив, що російська сторона не сприймає "деякі з механізмів, які були запропоновані, зокрема, те що стосується транзиту, режиму інвестицій".

Реклама:

"Тому наше партнерство з ЄС буде ґрунтуватися на міцній основі тих домовленостей, які були досягнуті з питань енергетичної безпеки на Самміті "вісімки" у Санкт-Петербурзі. Там брала участь і Росія, і ЄС. Саме ці домовленості будуть визначати нашу співпрацю. Нестачі в яких-небудь наднаціональних органах ми абсолютно не відчуваємо", - сказав Лавров.

При цьому він зазначив, що російська сторона не заперечує принципів Енергетичної хартії.

"Більше того, ми керуємося цими принципами", - сказав він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!