Янукович у березні нарешті визначиться з програмою дій

Середа, 28 лютого 2007, 19:34

Кабінет міністрів внесе проект програми своєї діяльності на затвердження Верховної Ради в березні.

Про це повідомив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров.

"Думаю, що програма буде протягом березня представлена. Так і планували, ніякі нагадування не потрібні", - сказав він в ефірі радіо "Ера" у середу.

Азаров повідомив, що за результатами січня і лютого цього року буде вироблена траєкторія соціально-економічного розвитку з затвердженням конкретних показників, тоді як "текстова частина" була викладена в стратегії соціально-економічного розвитку ще в лютому 2006 року.

Реклама:

"Програма, звичайно, є в уряду, і він працює відповідно до програми, яку відразу почали розробляти в серпні (уряд під керівництвом Віктора Януковича було обрано 4 серпня). Але на першому етапі ми зробили антикризову програму", - підкреслив перший віце-прем'єр.

За його словами, нинішньому уряду дотепер доводиться вирішувати питання, пов'язані з діяльністю минулих урядів.

Серед них він назвав важке фінансове становище НАК "Нафтогаз України" через затримку з підвищенням тарифів на газ після подорожчання його імпорту, а також низькі залишки на рахунках уряду до серпня 2006 року.

"Фактично нам вдалося стабілізувати ситуацію, підготувати нормальний бюджет", - зазначив Азаров.

Він додав, що сьогодні на рахунках уряду знаходиться 11 млрд. грн. у порівнянні з 1 млрд. грн. на початку серпня минулого року.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко в середу звернувся з листом до прем'єр-міністра в зв'язку з відсутністю затвердженої програми його діяльності 6 місяців після початку роботи. На думку секретаріату президента, рішення уряду без затвердженої програми викликають сумнів у їхній легітимності.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!