Костусєв підрахував, скільки він наштрафував у 2006

Вівторок, 27 лютого 2007, 15:07

Антимонопольний комітет публічно підбив підсумки минулорічної діяльності та визначився із пріоритетами роботи на поточний рік.

Як повідомив голова відомства Олексій Костусєв, загальна кількість усунених за цей період порушень конкуренційного законодавства склала 3801 -- на 19% більше ніж за 2005 рік, передає прес-служба АМК.

Серед них -- 2008 монопольних зловживань проти 1747 у 2005 році та 920 -- антиконкурентних дій державних органів проти 797. Майже вдвічі більше виявлено й усунено антиконкурентних змов -- 133 та випадків недобросовісної конкуренції -- 121. За минулий рік органи комітету отримали та опрацювали 5164 звернення.

Загалом порушників оштрафовано на 23 млн. грн. -- у 6 разів більше, ніж за попередній рік. При цьому, у 1,5 рази зросла сума штрафів, сплачених до державного бюджету. В результаті припинених органами комітету порушень попереджено прямі втрати юридичних та фізичних осіб у розмірі 103 млн. 820 тис. грн.

Реклама:

Також збільшилася кількість дозволених комітетом концентрацій -- 505 проти 411 та узгоджених дій -- 69 проти 53 у 2005 році. Ця позитивна тенденція свідчить про покращення інвестиційного клімату в країні.

У межах виконання функцій спеціально уповноваженого органу в сфері держзакупівель, комітет розглянув понад 5300 звернень, у 508 випадках погодив окремі процедури закупівель, здійснив перевірки близько 300 випадків закупівель, розробив та затвердив 14 нормативно-правових актів.

"Зважаючи на минулорічні тенденції, Антимонопольний комітет зосередиться на підвищенні ефективності розслідування антиконкурентних змов, як на найбільш небезпечних для суспільства та, зокрема, економіки порушеннях. По-друге, ми маємо намір посилити боротьбу з недобросовісною конкуренцією. І, по-третє, низку розслідувань ми проведемо спільно з нашими колегами з конкурентних відомств СНД. Одним з них стане дослідження, наскільки обґрунтованою є вартість авіаперевезень на території країн Співдружності", - підсумував колова АМК Олексій Костусєв.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!