Семенюк: Янукович не дозволить приватизувати "Укртелеком"

П'ятниця, 23 лютого 2007, 10:44

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк стверджує, що Кабмін підтримує пропозицію ФДМ закріпити в держвласності контрольний пакет акцій "Укртелекому".

Про це вона повідомила у п’ятницю на прес-конференції.

За її словами, пропозиція Фонду про закріплення в держвласності контрольного пакета акцій "Укртелекому" "знаходить відгук у (віце-прем`єра) Миколи Азарова".

Тим часом, голова ФДМ підкреслила необхідність реалізації на українському фондовому ринку 10-процентного пакета акцій цього підприємства, що, за її словами, дасть змогу дізнатися реальну ціну компанії.

Реклама:

Як повідомлялося, Фонд державного майна України розглядає два варіанти реалізації міноритарного пакета акцій "Укртелекому".

За словами першого віце-прем`єр-міністра, міністра фінансів Азарова, запропоновані варіанти відрізняються "лише датою виходу на ринок з цим пакетом".

"Ми не квапимо Фонд держмайна, тому що це дуже відповідальне державне завдання. Хоча ми, звичайно, хотіли б одержати значні надходження від реалізації цього пакета"», - пояснив він.

Президент 26 січня ц.р. підписав закон, яким визнані такими, що втратили силу, закони "Про особливості приватизації відкритого акціонерного товариства "Укртелеком" і "Про припинення дії закону "Про особливості приватизації відкритого акціонерного товариства "Укртелеком".

ФДМ надіслав листа прем`єр-міністру, в якому пропонує виставити на продаж на міжнародних фондових біржах 32,8% акцій ВАТ "Укртелеком" і 34,6% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Фонд також пропонує закріпити в держвласності 50% плюс 1 акція "Укртелекому" та "Одеського припортового заводу", а також реалізувати на українських фондових біржах 10% пакет акцій цих ВАТ. ФДМ також пропонує розмістити 5,4% акцій "Одеського припортового заводу" з пільгового продажу.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!