Печерський суд відмінив кримінальну справу проти 6 облгазів

П'ятниця, 23 лютого 2007, 16:45

Суд відмінив ухвалу Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи відносно посадових осіб ВАТ "Волиньгаз", ВАТ "Закарпатгаз", ВАТ "Львівгаз", ВАТ "Івано-Франківськгаз", ВАТ "Чернівцігаз".

Про це повідомив у прес-релізі виконавчий директор Всеукраїнської асоціації обласних газорозподільних компаній Василь Марчук, передають "Подробиці".

Ухвалою від 2 лютого 2007 року Печерський суд Києва, розглянувши справу №4-218/07, задовольнив скаргу вказаних підприємств щодо газопостачання і газифікації і їхніх захисників і визнав ухвалу Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи незаконною і відмінив її.

Зокрема суд, розглянувши матеріали кримінальної справи №49-2053 і подані письмові докази до скарги, а також заслухавши пояснення захисників Поповича, Гуртового і представників Генеральної прокуратури Іванчикову, Закорецького, прийшов до висновку, що подана скарга підлягає задоволенню, а ухвала заступника Генпрокурора Корнякової від 7 грудня 2006 р. про порушення кримінальної справи підлягає відміні.

Реклама:

Зокрема ухвалою заступника Генпрокурора стверджувалося, що значна частина перерахованих облгазами коштів у розмірі 410 млн. грн. підрядчикам ПП "Промбуддеталь", ТОВ "СБ-Індустрія" і ТОВ "Будпрофсервіс" у ході проведених фінансових операцій були перказані ТОВ "Станіславська торгова компанія" начебто з метою заволодіння ними і були використані не за призначенням.

Проте, як встановив суд, з матеріалів кримінальної справи і письмових доказів, поданих захисниками, встановлено зворотнє. Зокрема підрядчикам, які збиралися придбати труби для газифікації у ТОВ "Станіславська торгова компанія", були повернені кошти в повному обсязі у зв’язку з тим, що ТОВ "СТК" не могло поставити їм труби за раніше визначеними граничними цінами у зв’язку зі зміною цінової ситуації на ринку. Таким чином, на момент порушення кримінальної справи були відсутні будь-які дані про заволодіння ТОВ "Станіславська торгова компанія" коштами з метою їх привласнення або розтрати на інші цілі, як про це говориться в ухвалі прокуратури.

Суд також встановив, що факт здійснення газифікації вказаних населених пунктів, повнота виконаних робіт і сплачених коштів, а також належного виконання відкритими акціонерними товариствами з газопостачання і газифікації своїх зобов’язань підтверджується довідками зустрічних перевірок (ревізій) щодо діяльності облгазів із ДК "Укртрансгаз" щодо виконання договорів-доручень, проведених Контрольно-ревізійними управліннями на місцях.

Крім того, в матеріалах судової справи є також акт Головного контрольно-ревізійного управління України щодо проведення ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України", яким встановлено, що, за наслідками зустрічних перевірок ВАТ з газопостачання і газифікації "Волиньгаз", "Закарпатгаз", "Івано-Франківськгаз", "Львівгаз" і "Чернівцігаз" з питань взаємодії і розрахунків з ДК "Газ України" в період з 01.01.2005 р. по 01.01.2006 р., проведених контрольно-ревізійними управліннями в областях, на момент звірки (за станом на 19.10.2006 р.) всі будівельні роботи, передбачені договорами підряду, виконані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!