Черновецький зібрався роздерибанити ще 300 га київської землі

Середа, 21 лютого 2007, 11:32

300,6 гектарів київської землі планує роздати Київрада на черговому пленарному засіданні.

Про це в середу заявив керівник секретаріату суспільного об'єднання "Голос громади Києва" Володимир Бондаренко.

"У новому порядку денному, що ми побачили вчора ввечері, 78 питань стосуються виділення землі. У цілому, площа підготовлених земельних ділянок складає 300,6 гектарів", - сказав Бондаренко.

За словами керівника секретаріату, 25,17 га землі знову відводиться в зелених зонах міста, у тому числі в Пущі-водиці і на Трухановому острові.

Реклама:

"Майже 24 гектари київської землі планують одержати усього лише 2 компанії в Пущі-водиці: товариство "Продмарт" і профспілка працівників освіти і науки. При цьому 21 гектар товариству "Продмарт" надається для нового будівництва, а не для експлуатації або обслуговування", - заявив він.

Володимир Бондаренко цілком відкинув звинувачення депутатів Київради з Народної партії про нібито брехливі наклепи.

"У четвер Київрада передасть 118 гектарів землі агрокомбінату "Пуща-водиця". Гендиректор цього комбінату Олексій Прилипка є членом політради Народної партії. Тому свою неучасть у "дерибані" Народна партія демонструє поки тільки на словах", - сказав керівник секретаріату.

У той же час, на питання про інших фігурантів майбутнього "дерибану", Бондаренко зазначив, що землю на Кловському спуску планує одержати "Правекс-банк" Черновецького. "Крім цього, на порядку денному фігурує ряд маловідомих фірм, про які не те що важко, а просто неможливо одержати інформацію. Швидше за все, це компанії-одноденки, за яких стоять депутати Київради або їхні заступники", - заявив він.

"Голос громади Києва" збирається в четвер відслідковувати "дерибан" і оскаржити прийняті рішення.

Обком

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!