Бютівцю Жеваго повернули 35% акцій "Одесаобленерго"

Середа, 21 лютого 2007, 12:59

Ухвалою Печерського районного суду міста Києва відновлений у силі договір купівлі-продажу 35% акцій статутного фонду відкритого акціонерного товариства "Одесаобленерго", укладений між Фондом держмайна і компанією FS Trading Limited у вересні 1998 року.

Як повідомили в компанії FS Trading Limited, рішення було винесено 16 лютого 2007 року "у зв'язку зі знову відкрилися обставинами". Зокрема, нагадують у компанії, Верховний Суд 6 лютого цього року виніс ухвалу про скасування рішення Старокиївського районного суду Києва 2001 року, що визнавав недійсним ув'язнений між ФДМУ і FS Trading Limited договір.

Нагадаємо, раніше Верховний Суд задовольнив касацію Генпрокуратури, визнавши неправомірним продаж 35% акцій "Одесаобленерго" кіпрської компанії Overcon Enterprises Ltd. Тим самим було визнане право власності FS Trading Limited на пакет акцій 35% статутного фонду ВАТ "Одесаобленерго".

Станом на початок року 25,01% пакет акцій "Одесаобленерго" належав ФДМУ і управлялися НАК "Енергетична компанія України", 35% - Overcon Enterprises Limited (Кіпр), 10,41% - Foster Group Management (Багамські острови) і 20,36% - V.S. Energy International N.V. (Нідерланди).

Реклама:

Основним видом діяльності ВАТ "Одесаобленерго" є розподілення і транспортування електроенергії в Одесі та Одеській області.

Офшорна компанія Overcon Enterprises Ltd зареєстрована на Кіпрі. Афільована з групою VS Energy російських підприємців Алєксандра Бабакова та Міхаіла Спєктора.

Компанія FS Trading Limited зареєстрована в США. Входить у групу "Фінанси і кредит", контрольовану народним депутатом від фракції Блоку Юліи Тимошенко Костянтином Жеваго.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!