В БЮТ уже не впевнені, що втрата газорозподільних мереж загрожує нацбезпеці

Вівторок, 20 лютого 2007, 13:30

Зміна власника українських газорозподільних активів не зробить серйозного впливу на політико-енергетичну стратегію країни.

Так прокоментував член парламентського комітету з питань ПЕК Сергій Поліщук (фракція БЮТ) відсутність у законі, яким ВР заборонили будь-які операції з українською магістральною газотранспортною системою, внутрішньої газорозподільної мережі.

"На жаль, більшість газорозподільних станцій на місцях уже перебувають у приватних руках. Тому, проводити такий закон абсолютно не видається можливим. З іншого боку, через "основну" трубу можна диктувати якусь політику, а контроль над споживчою трубою навряд чи серйозно позначиться на політико-енергетичній стратегії країни. Звідси, і відсутність цієї теми в поданому законопроекті", - сказав Поліщук.

Нагадаємо, у п'ятницю керівництво компанії "Газ України" заявило, що створювана ним ДК "Укргазмережа", на баланс якої перейде "внутрішня" газова труба, не суперечить законодавству.

Реклама:

Адже прийняті парламентом зміни в Закон "Про трубопровідний транспорт" (щодо підприємств магістрального трубопровідного транспорту) передбачав заборону на операції винятково із ГТС.

Як раніше повідомлялося, автором законопроекту виступив лідер блоку її імені Юлія Тимошенко.

Пізніше, представники фракції БЮТ брали участь у пікетуванні будинків НАК "Нафтогаз України" і Міністерства палива й енергетики, що проводили представники 6 західноукраїнських облгазів.

При цьому керівництво фракції БЮТ заявило про погрозу національної безпеки від переходу контролю над внутрішньою газорозподільною мережею компанії "РосУкрЕнерго".

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!