"Союз-Віктан" намірився робити коньяки у Франції

Вівторок, 20 лютого 2007, 18:06

Група компаній "Союз-Віктан" планує купити коньячне виробництво у Франції.

"Плани з купівлі закордонних активів є, і будуть здійснюватися, можливо, уже цього року", - повідомив голова ради директорів компанії Андрій Охлопков.

За його словами, зараз компанія розглядає три пропозиції з купівлі виробників коньяку у Франції, пропозиції різні - і за розміром підприємств, і за вартістю.

Можливо, з'являться і інші майданчики, зазначив він. У той же час Охлопков не виключив, що рішення про купівлю може бути відкладене до IPO, щоб отримані від розміщення коштів направити на покупку великих активів.

Реклама:

Він нагадав, що "Союз-Віктан" заявляв про плани проведення IPO на Лондонській біржі в 2007 році, але був змушений перенести вихід на біржу через складну ситуацію на російському алкогольному ринку торік.

Охлопков зазначив, що рішення про розміщення буде прийнято за підсумками роботи цього року, воно також буде залежати від стану фінансових ринків.

"Але курс на Лондон ми не змінюємо і продовжуємо підготовку до IPO. Зокрема, уже третій рік підряд ми готуємо наші фінансові звіти відповідно до міжнародних стандартів".

Крім Лондона, компанія може розмістити акції і на російському майданчику, додав він.

Глава ради директорів також повідомив, що в планах компанії є і купівля виробника віскі.

"Але перспективи цієї купівлі поки далекі, робота в цьому напрямку йде менш активно, однак ми постійно моніторимо ринок", - заявив він.

Фахівці "Союз-Віктану" вивчають і азіатські ринки. Разом з тим Охлопков підкреслив, що "зараз у менеджменту компаній є чітке розуміння того, на чому треба сконцентруватися".

"Необхідна концентрація на наших внутрішніх ринках і на тих продуктах, що компанія вже має у своєму портфелі", - заявив він.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!