Ще один суд заборонив реприватизацію майна зятя Кучми

Вівторок, 20 лютого 2007, 19:22

Вишгородський районний суд Київської області 7 лютого своєю постановою заборонив "Укрсоцбанку" перераховувати 50%+1 акцію Нікопольського заводу феросплавів на рахунок Фонду держмайна.

Про це говориться в повідомленні ФДМ, передає Обком з посиланням на "Українські новини".

Також суд заборонив виконавчій службі Міністерства юстиції та ФДМ здійснювати дії по виконанню пов'язаних з поверненням акцій НЗФ державі судових рішень.

"Таке визначення суд прийняв за позовом Прощенка, третя особа із самостійними вимогами - консорціум "Придніпров'я", - говориться в повідомленні.

Реклама:

Відповідно до повідомлення, виконавча служба, ФДМ та Генпрокуратура оскаржать дане визначення в апеляційному суді Київської області.

Як повідомлялося, 1 лютого Вищий господарський суд зобов'язав "Укрсоцбанк" перевести пакет 50%+1 акція Нікопольського заводу феросплавів на рахунок Фонду державного майна.

22 вересня 2006 Госпсуд Києва визнав "Придніпров'я" сумлінним набувачем 50% +1 акція НЗФ і відхилив позов ФДМ до "Придніпров'я" про затребування даного пакета акцій НЗФ, 23 жовтня 2006 це рішення залишив у силі Апеляційний госпсуд Києва.

Кабмін у судах виграв позов про незаконність приватизації НЗФ, і зараз йде процедура повернення в держвласність 50%+1 акція, що раніше належали концернові "Придніпров'я".

Зараз ці акції зафіксовані в "Укрсоцбанці", що виконує функції зберігача.

Під контролем "Інтерпайпу" Віктора Пінчука (який контролює "Придніпров'я") знаходиться близько 73% акцій НЗФ, група "Приватбанку" Ігоря Коломойського контролює близько 26% акцій підприємства.

У травні 2003 року ФДМ продав "Придніпров'я" 25% акцій НЗФ за 205 млн. грн., у серпні 2003 року - ще 25%+1 акцію заводу за 205 млн. 500 тис. грн.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!