Білорусь знову атакувала російську нафту

Четвер, 15 лютого 2007, 10:48

Білорусь з 15 лютого підвищить вартість транзиту російської нафти більш ніж на 30%.

Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на білоруське Міністерство економіки.

Мінекономіки прийняло постанову, згідно з якою компанія "ГомельТранснафта-Дружба" на послуги з транзиту нафти за маршрутом "Унеча-Адамова застава" (напрям Польща-Німеччина) підвищує тариф на 35% (до 3,5 дол.) без урахування ПДВ за прокачування однієї тонни.

По маршруту "Унеча-Броди" розмір тарифу збільшено на 31,6% - до 1,5 дол. за тонну прокачаної нафти.

Реклама:

За інформацією білоруської сторони, в результаті середній тариф на прокачування нафти по території країни становитиме 0,6 дол. за тонну на 100 кілометрів, що відповідає внутрішньоросійському рівню.

Таким чином, зазначили в Мінекономіки, Білорусь уніфікувала транзитну ставку прокачування нафти з аналогічною російською ставкою.

Нагадаемо, що уряд Білорусі 10 січня скасував рішення про стягнення мита на російську нафту, що транзитується територією Білорусі. 11 січня поставки нафти до Європи поновилися в повному обсязі, а 12 січня уряди Росії і Білорусі за підсумками дводенних переговорів підписали угоду про врегулювання торговельно-економічної співпраці в області експорту нафти і нафтопродуктів.

Вартість російського газу для Білорусі в 2007 році була підвищена до 100 доларів за тис. куб. м, замість 46,7 доларів роком раніше. Мінськ оплачуватиме газ "живими" грошима.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!