Лукашенко підтримує антиросійські плани Ющенка і Адамкуса

Четвер, 15 лютого 2007, 17:55

Білорусь активно займається диверсифікацією джерел поставки енергоносіїв.

Про це заявив прес-секретар Міністерства закордонних справ Білорусі Андрій Попов 15 лютого на брифінгу в Мінську, коментуючи заяву президента Литви Валдаса Адамкуса про розробку ініційованого їм спільного з Україною і Білоруссю проекту альтернативного нафтопостачання на випадок перебоїв у поставках російської сировини за рахунок Роттердамської нафтової біржі.

"Я вважаю, що диверсифікація джерел поставки енергоносіїв є для будь-якої країни справою природною і нормальною. Білорусь в даному випадку не є винятком. Ми зараз цим активно займаємося і будемо займатися й далі", - сказав Попов.

Як повідомлялось, президент Литви Адамкус 14 лютого повідомив про розробку ініційованого їм спільного з Україною і Білоруссю проекту альтернативного нафтопостачання на випадок перебоїв у поставках російської сировини за рахунок Роттердамської нафтової біржі.

Реклама:

Адамкус повідомив, що Литва має намір реконструювати термінал у Клайпеді під прийом нафти з Роттердама, а Білорусь і Україна – створити необхідну мережу нафтобаз і залізничних естакад з прийому нафти.

"Білорусь, як і Україна, наражається на маніпуляції пана Путіна. Створення подібної системи дозволить застрахуватися від нафтових блокад з боку Росії", - сказав Адамкус.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!