У Москві готуються до краху ринку нерухомості

Понеділок, 12 лютого 2007, 14:17

Справедлива ціна квадратного метра житла в Москві не перевищує 3 тисяч доларів, а підмосковні метри не повинні бути дорожче 2400 доларів, стверджується в дослідженні, проведеному аналітиками "Росґосстраху".

Зараз, за даними "Індикаторів ринку нерухомості", середня вартість квадратного метра в Москві перевищує 4200 доларів.

Дослідники стверджують, що їхня оцінка є рівноважною і справедливою, тобто при ній досягається баланс попиту та пропозиції на ринку московської й підмосковної нерухомості.

Таким чином, за словами авторів документа, у найближчі рік-два ціни на московську нерухомість можуть впасти більш ніж на 40%.

Реклама:

Вартість квадратного метра розраховувалася, виходячи з курсу долара в 26,5 рублів за долар. Для розрахунків використалися дані Росстату, маркетингового агентства "Експерт-Дата" і фонду "Общєствєнноє мнєніє".

У прес-релізі відзначається, що при зниженні вартості житла до розрахункової, столиця Росії наблизиться за рівнем цін до Женеви й Мадриду.

"Росґосстрах" є найбільшою в Росії страховою компанією, яка страхує в тому числі й об'єкти нерухомості. Обсяг страхових внесків в 2005 році склав 36,5 мільярда рублів.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!