Переказати гроші з Європи можна буде за допомогою мобільного телефону

Понеділок, 12 лютого 2007, 20:15

Група з 19 найбільших міжнародних операторів, що надають послуги стільникового зв'язку стандарту 3G в 100 країнах світу, створює єдину систему грошових переказів за допомогою мобільного телефону.

Про запуск пілотного проекту повідомив у понеділок генеральний директор Асоціації GSM (GSMA) Роб Конвей на всесвітньому конгресі 3GSM.

За його словами, на першому етапі буде запущено пілотний проект в Італії. У ньому візьмуть участь такі найбільші оператори, як "Телефоніка", "Телеком Італія", "Водафон Італія".

Учасники проекту розраховують, що протягом півроку нову систему протестують абоненти-мігранти, що пересилають гроші на батьківщину.

Реклама:

У перспективі планується, що система охопить Європу, країни Середнього Сходу й Азії.

Крім того, за прогнозом асоціації, система буде поширена на країни Південної Африки.

У Росії поки не планується реалізовувати цей проект.

За прогнозами Конвея, вартість операції в створюваній системі буде приблизно на 30% нижче, ніж в існуючим на сьогоднішній день системах грошових переказів.

Розповідаючи про можливості системи, Конвей відзначив, що одержуюча сторона зможе як перевести гроші і готівку в банках, торговельних точках MasterCard, а також розраховуватися за покупки й послуги віртуально.

На думку Конвея, нова послуга буде популярна навіть серед тих абонентів, які на місяць витрачають невеликі гроші на стільниковий зв'язок (приміром, в Індії - 3-4 дол.).

UABanker

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!