Путін вважає, що підвищення ціни на газ тільки зміцнило дружбу РФ і України

Четвер, 1 лютого 2007, 13:30

Президент Росії Владімір Путін вважає, що збільшення з 2007 року ціни на природний газ, що постачається в Україну, зміцнило двосторонні відносини.

Про це він повідомив у четвер на прес-конференції в Москві (Росія), інформує proUA.

Він зокрема зазначив, що, незважаючи на політичні зміни в Україні, позиція Росії у сфері постачань енергоресурсів не змінилася, і збільшення ціни газу з 95 доларів за тис. куб. м до 130 доларів за тис. куб. м з 2007 року м зміцнило відносини між країнами.

"Минулого року Україна отримувала газ по 95 доларів, а цього по 130 доларів... але гірше наші відносини від цього не стали, вони стали кращими, вони стали міцнішими, вони стали більш надійними і для нас, і для України", - сказав Путін.

Реклама:

Він додав, що російська сторона завжди готова піти на поступки Україні у сфері постачань енергоресурсів.

"І ми завжди можемо прийти на допомогу Україні, якщо вони попросять нас про це. Ми завжди готові підтримати, навіть десь відійти від ринку", - зазначив Путін.

Відповідаючи на питання про конфлікти навколо постачання енергоресурсів сусіднім країнам, президент Росії попросив не вбачати в цьому спланованих дій.

"Ми не могли це робити все відразу. Ми не могли відкрити бойові дії відразу на всіх фронтах", - з іронією сказав Путін.

Нагадаємо, з 2007 року Україна отримує природний газ по 130 доларів за тис. куб. м, що на 36,8% більше ціни газу, що постачався у 2006 році (95 доларів за тис. куб. м).

Тим часом ставка транзиту російського газу територією України залишилася незмінною - 1,6 долара за 1 тис. куб. м на 100 км.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!