До 2018 року в Німеччині закриють всі вугільні шахти

Середа, 31 січня 2007, 10:04 -

У Німеччині до 2018 року закриються всі вугільні шахти. Уряд вважає, що до часу закриття шахт всі робітники вже будуть на пенсії.

Видобуток вугілля у промисловому районі Рур ліг в основу німецького післявоєнного економічного дива в середині XX століття.

Міністр економіки Німеччини Міхаель Глос пояснив, що ніяких масових звільнень шахтарів не буде. Крім того їх чекають непогані пенсії.

"На допомогу прийде потужна промислова група R.A.G., власник шахт. Прийдешня реструктуризація компанії "підстібне" доходи R.A.G., із цих грошей і будуть виплачені пенсії колишнім шахтарям. Так що вони можуть не боятися бути викинутими на вулицю", - заявив Глос.

Реклама:

Сьогодні на восьми вугільних шахтах Німеччини працюють майже 37 тис. чоловік. Видобуток вугілля, який торік склав 21 млн. тонн, тримається на державних субсидіях у розмірі 2,5 млрд. євро.

Група R.A.G. тепер зможе зайнятися прибутковими сегментами ринку й підвищити свою ринкову вартість. А кошти, які будуть зекономлені на "згортанні" вугільної промисловості, підуть на пенсії й відродження екології районів, де сотні років вівся видобуток вугілля.

Ліга

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: