Макуха зізнався, що пільги для СЕЗ скасували правильно?

Вівторок, 30 січня 2007, 13:55
Міністр економіки Володимир Макуха заявив, що на його думку, скасування пільг для СЕЗ у певному сенсі було правильним рішенням. Про це він сповістив на прес-конференції в Києві.

„Порушення в СЕЗ дійсно були, - сказав Макуха. - У попередньому законодавстві (щодо діяльності СЕЗ) були, скажімо, якісь прогалини, які дозволяли використовувати певним чином ці закони аби здійснювати схеми ухиляння від сплати податків, безмитного ввезення товарів тощо”.

„І в принципі, я думаю, що рішення про скасування цього законодавства (щодо діяльності СЕЗ) у якомусь сенсі було тоді прийнято об’єктивно”, - зазначив Міністр.

„Але нажаль не було зроблено кроків по удосконаленню законодавства, його просто скасували і все, - вважає Макуха. - І це дозволило деяким компаніям просто у судовому порядку оскаржити рішення про скасування пільг та суттєву зміну режиму їх діяльності. В результаті на підставі цих судових рішень вони продовжують працювати”.

„Я думаю, коли ми ухвалимо нові закони, що з одного боку відновлять ці пільги (для СЕЗ) але на абсолютно інших умовах, коли ведеться тільки виробнича та інвестиційна діяльність (тобто не йдеться про ввезення в країну підакцизних або продовольчих товарів тощо), це буде зовсім інша ситуація”, - зазначив міністр.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!