Молдова буде проводити експертизу українського молока

Вівторок, 30 січня 2007, 20:20

Молдовські фахівці на наступному тижні планують почати аудит українських молокопереробних підприємств, повідомив заступник міністра сільського господарства й переробної промисловості цієї країни Анатолій Співаченко.

"Думаю, що наші експерти приїдуть (в Україну) наступнго тижня", - сказав він журналістам у вівторок, 30 січня, у Києві.

Як відзначив Співаченко, Молдова в достатньому обсязі імпортує українську молочну продукцію, і інспектування українських молокопереробних підприємств відповідає міжнародній практиці.

Щодо ймовірної кількості молокопереробних підприємств України, які будуть піддані перевірці молдовською стороною, Співаченко сказав, що "це буде залежати від бажання самих підприємств поставляти продукцію в Молдову".

Реклама:

При цьому заступник міністра повідомив, що за підсумками 2006 року експорт української молочної продукції в Молдову зріс приблизно на 27%.

Говорячи про проблему поставок молдавського м'яса й м'ясної продукції в Україну, він сказав, що минулого тижня українські фахівці проінспектували дев'ять м'ясопереробних підприємств Молдови.

На основі цього аудиту українська ветеринарна служба ухвалюватиме рішення щодо можливості експорту продукції цих підприємств в Україну.

При цьому Співаченко підкреслив, що "ми хочемо бути присутнім на українському ринку м'яса".

Україна в березні 2006 року заборонила поставки м'яса й м'ясної продукції з Молдови.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!