Лукашенко не скасовував домовленостей про транзит російської нафти

Понеділок, 29 січня 2007, 03:04

Керівник прес-служби президента Білорусії Павло Легкий спростував звістки про те, що Олександр Лукашенко нібито анулював білорусько-російські домовленості в галузі транзиту нафти.

За словами Легкого, білоруська влада розцінює появу такої інформації як "чистої води провокацію" і має намір найближчим часом розібратися в обставинах цього інциденту.

"Поза всяким сумнівом, метою появи цієї дезінформації є спроба дестабілізувати відносини між Білорусією та Росією", - відзначив глава прес-служби Лукашенка.

Повідомлення про анулювання президентом Білорусії досягнутих з Москвою домовленостей про транзит нафти надійшло в неділю по каналах ІТАР-ТАРС і як і раніше доступно на сайті агентства.

Реклама:

За даними кореспондента ІТАР-ТАРС, Лукашенко нібито запропонував перерахувати всі платежі, обклавши російські компанії додатковим митом.

Нагадаємо, що на початку січня білоруська влада запровадила мито на транзит через територію республіки російської нафти. Однак Росія відмовилася її платити. Після того, як стало відомо про відбори Мінськом російського палива в рахунок погашення нових мит, Москва припинила прокачування сировини по білоруській ділянці трубопроводу.

У підсумку поставки нафти в ряд європейських держав були припинені з 8 січня. Після підписання 12 січня російсько-білоруської угоди поставки нафти в Європу відновили в повному обсязі.

Варто нагадати, що 23 січня Лукашенко заявив, що зажадає від Москви грошей за оренду землі під нафтопроводами на території республіки.

Lenta.ru

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!