Навколо Microsoft назріває новий скандал

Понеділок, 29 січня 2007, 11:45

Група конкурентів Microsoft у п'ятницю звинуватила корпорацію в тім, що її нова операційна система "Vista", світовий реліз якої відбудеться на наступному тижні, продовжує практику, визнану Європою нелегальною ще три роки тому.

В 2004 році Єврокомісія порахувала, що Microsoft використає свою перевагу, щоб видавити з ринку інших виробників комп'ютерних аудіо- та відеопрогравачів, а також у тому, що система "Windows" навмисно зроблена несумісною із серверним устаткуванням конкурентів.

У п'ятницю голова європейського Комітету взаємодіючих систем Саймон Авде заявив, що й зараз Microsoft явно ігнорує фундаментальні принципи рішення Єврокомісії від 2004 року.

На "Vista" скаржаться такі компанії, як IBM, Sun Microsystems, Adobe, Corel, Oracle, RealNetworks, Red Hat, Linspire і Opera.

Реклама:

Однієї із претензій стала власна мова гіпертекстової розмітки документів Microsoft - XAML, "призначений на заміну HTML". HTML є стандартною мовою розмітки.

"Кінцевим результатом буде триваюча відсутність якого-небудь реального споживчого вибору, роки очікування поліпшень - або хоча б налагодження - монопольних продуктів Microsoft і звичайно - високі ціни", - говориться в заяві комітету.

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!