Кабмін заявив, що не дозволить утискати державні ЗМІ

Понеділок, 29 січня 2007, 13:04

Кабінет Міністрів стурбований фактами порушень інформаційного законодавства України.

"Не зважаючи на те, що наша країна демонструє значний прогрес в розвитку демократії та свободи слова, останнім часом спостерігається тривожна тенденція до збільшення кількості звернень до Кабінету Міністрів від редакторів і трудових колективів редакцій місцевих та комунальних ЗМІ щодо фактів утиску засобів масової інформації з боку органів місцевого самоврядування та державної влади", - повідомляє прес-служба Кабміну.

Повідомляється, що у Київській, Харківській, Львівській, Вінницькій, Херсонській, Одеській, Дніпропетровській областях та Автономній Республіці Крим мають місце численні порушення інформаційного законодавства, зокрема щодо обмеження або повного припинення фінансування редакцій державних і комунальних засобів масової інформації керівниками органів державної влади, тиску на редакторів і журналістів, впровадження цензурування редакційних матеріалів, переслідування за критичні матеріали.

Наприклад, у Радехівському районі Львівської області районна рада і районна адміністрація в односторонньому порядку вийшла із співзасновників місцевої радіостанції, залишивши колектив без фінансування.

Реклама:

В листі голови Національної спілки журналістів України Ігоря Лубченка до прем’єр-міністра вказується на факт запровадження органами місцевої влади цензури в газеті "Апостолівські новини" Дніпропетровської області.

Зараз урядом розробляється проект закону "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації".

Цим законом буде визначено не лише механізм реформування, а й державні гарантії соціального захисту журналістів та забезпечення права громадян на інформацію, повідомляє прес-служба.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!