Табачник відзвітував, як влада ощасливила аж 6% родин субсидіями

Понеділок, 29 січня 2007, 14:33

Близько 6% українських родин оформили субсидії на житлово-комунальні послуги протягом 2006 і перших двох тижнів 2007 року.

Як повідомив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" віце-прем'єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник, протягом 2006 року субсидії були надані близько 1 млн. 200 тис. родин на загальну суму майже 352 млн. гривень.

У 2007 році протягом двох тижнів було призначено субсидії 51 тис. родин. Таким чином, за словами віце-прем'єра, на 14 січня 2007 року майже 6% родин в Україні є одержувачами субсидій.

Віце-прем'єр високо оцінив рівень організації процесу оформлення субсидій у регіонах.

Реклама:

"Я повинен сказати, що місцеві органи державної влади скрізь по Україні дуже відповідально і, я б сказав, з високою вимогливістю підійшли до цієї проблеми", - відзначив він.

За словами Табачника, в усіх регіонах були організовані мобільні групи для оформлення субсидій і робота гарячих телефонних ліній.

По телефону, відзначив віце-прем'єр, найбільше звернень було в тих регіонах, де "існувала невизначеність у питаннях тарифів".

Крім цього, найчастішими були питання щодо оформлення субсидій на людину, не зареєстровану в даному житлі, і оформлення субсидій родинами, які мають не одну, а кілька квартир або будинків у своїй власності.

Усі ці питання вирішувалися відповідними комісіями, повідомив Табачник, підкресливши, що "підхід був тільки один, найбільш сприятливий для людей, тобто - офіційна довідка про доходи і розмір житлової плати".

Віце-прем'єр також повідомив, що близько 170 тис. родин у 2006 році перестали одержувати субсидію, однією з причин чого стало підвищення зарплат, заплановане і проведене Кабінетом міністрів 1 грудня 2006 року.

На питання про проблему студентів щодо одержання субсидій для оплати проживання в гуртожитку, Табачник повідомив, що завдяки низці постанов уряду 2005-2006 років, усі студенти, які навчаються на стаціонарі і проживають у гуртожитку, можуть звертатися за призначенням житлових субсидій.

"Студенти це прекрасно знають. За даними електронної досить унікальної програми моніторингу житлових субсидій, яку розробив Науково-дослідний інститут праці, частка студентів у складі одержувачів субсидій у різних областях складає від 4% у літні місяці до 10% протягом опалювального сезону", - підкреслив віце-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!