На Донеччині ситуація з оплатою за енергоносії критична

Понеділок, 29 січня 2007, 17:58

"Ситуація в області досить складна, критична в питаннях оплати за енергоносії", - заявив 29 січня в Донецьку голова Донецької облдержадміністрації Володимир Логвиненко.

Логвиненко виразив незадоволення роботою місцевих органів влади по ліквідації заборгованості по оплаті за енергоносії. Він закликав керівників міст і районів "розворушитися".

"Розслабилися, весна позавчора в нас тільки закінчилася... Повірте, ситуація виходить із зони нашого впливу... По суті справи, вона вже вийшла. Повірте, вона вийшла із зони нашого впливу, і будуть відключатися не міста й райони, буде відключатися повністю область", - сказав губернатор.

Він заявив, що якщо не буде "платежів підприємств комунальної теплоенергетики за використаний у січні природний газ, з 1 лютого піде відключення".

Реклама:

"З першого не піде, думаю, з 2 числа 3 числа будуть результати, як ми розрахувалися, а тому за законом 5 доби в нас із вами. Так що рахуйте, коли нас почнуть відключати....", - сказав Логвиненко.

Недоплата населенням за газ за 2006 рік склала 16 млн. грн.

Недоплата за газ підприємств комунальної теплоенергетики склала 230,5 млн. грн.

Рівень розрахунків 61%, це нижче середнього показника по Україні (64%). Нижче, ніж Донецька область розрахувалися Дніпропетровська - 48%, Житомирська - 56%, Закарпатська - 60%, Луганська - 50%, Харківська - 50% і Херсонська - 34%.

В цілому за рейтингом розрахунків по Україні Донецька область займає 21 місце.

"Остров"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!