Українські гастарбайтери в Росії вирішили об'єднатися

Понеділок, 29 січня 2007, 19:19

Російсько-український інформаційний центр ініціює створення профспілки, яка буде займатися проблемами українців, що працюють у Росії.

Про це йшла мова на засіданні "круглого стола" на тему: "Нова міграційна політика Росії: загроза або можливості для України", організованому російсько-українським інформаційним центром.

Як відзначив в інтерв'ю журналістам соціальний психолог Олег Покальчук, така ініціатива висунута не сьогодні, уже були проведені відповідні консультації з російськими чиновниками.

"Я пов'язую це особисто з тим, що росіянам необхідно переструктурувати ринок робочої сили, і вони, мабуть, зацікавлені в тім, щоб там працювали люди із ближнього зарубіжжя, які знають російську мову, не викликають ксенофобських реакцій населення. Це принцип самодопомоги, самоорганізації. Якщо буде створюватися бюрократичний апарат, то я буду проти", - сказав він.

Реклама:

Як повідомлялося раніше, з 15 січня в Росії набули чинності нові правила міграційного обліку для громадян ближнього зарубіжжя й одночасно - обмеження для них у сфері ринкової торгівлі.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!