Янукович запропонував СОТ українську землю

Неділя, 28 січня 2007, 22:22

Генеральний директор СОТ Паскаль Ламі може підписати угоду про вступ України до СОТ в цьому році на українській землі. З такою пропозицією звернувся до нього під час зустрічі в Давосі Прем'єр-міністр України Віктор Янукович, повідомляє прес-служба Кабміну. "Я запрошую вас в Україну на історичну подію - вступ України до СОТ", - сказав український прем'єр-міністр.

Під час зустрічі з Паскалем Ламі Віктор Янукович заявив, що уряд України на фінішній прямій щодо підготовки всіх необхідних документів для вступу України до СОТ. "Нашому уряду і коаліції вдалося консолідувати суспільство і народних депутатів навколо ідеї вступу до СОТ. Залишився останній крок для досягнення фінальної мети", - заявив Віктор Янукович, підкресливши, що після вступу в СОТ Україна має намір створити зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.

У свою чергу Паскаль Ламі зазначив, що Україна є пріоритетною країною серед країн-кандидатів для Світової організації торгівлі. "Серед 23-х країн, що перебувають у процесі вступу, Україна очолює список", - підкреслив Паскаль Ламі. При цьому, на думку Генерального директора СОТ, ухвалення законів завдяки активним діям уряду засвідчує, що в Україні є політична воля завершити процес вступу і виконати всі інші умови, необхідні для завершення цього процесу.

Паскаль Ламі підкреслив, що Україні треба вирішити ще декілька невеликих питань. "Я не бачу серйозних проблем, які б могли затягнути процес вступу. Ті, що залишилися, є незначними", - заявив Паскаль Ламі, підкресливши, що Світова Організація Торгівлі зацікавлена якнайшвидше завершити процес вступу Україні до цієї організації.

Реклама:

На завершення зустрічі Глава Уряду України Віктор Янукович зазначив, що українська сторона готова до ефективної роботи з членами Робочої групи з розгляду заявки України про вступ до СОТ з метою верифікації прийнятих законів, узгодження державної підтримки у сфері сільського господарства та підготовки останньої версії звіту Робочої групи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!